Welkom op de leukste operette site van Nederland RSS

De bezielende artistieke leiding van de Gooise Operette bestaat uit beroepsdirigent Rutger van Leyden en regisseur Martin Pleyte. Zij zorgen er voor dat de kwaliteit van zang en regie op hoog niveau wordt gehandhaafd, zo niet wordt verbeterd.

Tijdens de concerten en voorbereidende repetities worden wij muzikaal begeleid door beroepspianist Jorrit van den Ham.

rutger-pasfoto Rutger is professioneel dirigent en veelzijdig vakman in uiteenlopende muziekstijlen. Hij assisteerde Riccardo Chailly bij een aantal opera-uitvoeringen met het Concertgebouworkest, dirigeerde o.a. het Nederlands Blazersensemble en Slagwerkgroep Den Haag en is chef-dirigent van Combustion Chamber, een orkest voor hedendaagse muziek. Hij won prestigieuze prijzen in binnen- en buitenland. Tevens heeft Rutger ruime ervaring op het gebied van operette, opera en musical en dirigeert verschillende koren.

Rutger van Leyden… perfectionist…gedreven ‘muziekfreak’…inspirerend….Onze Dirigent


Martin heeft een fulltime administratieve baan, maar stort al zijn artistieke ziel en zaligheid én vrije tijd  in het theater door operettevoorstellingen boeiend en levendig aan het publiek ten toon te spreiden. Mooie beelden, sfeervolle belichting en vooral zijn eigen spitsvondige spreekteksten vervolmaken de operetteproducties die Martin al vele jaren o.a. bij de Gooise Operette regisseert.

Martin Pleyte… fantasierijk… humor… onvermoeibaar…
Onze Regisseur
foto-45 Jorrit is professioneel pianist. Hij werd op 13 jarige leeftijd toegelaten tot de afdeling “jong talent” van het Hilversumse Conservatorium, om een jaar later zijn pianostudie voort te zetten bij het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 2006 zijn masterdiploma behaalde. Jorrit won diverse prijzen. Naast het geven van solo-recitals in binnen- en buitenland legt hij zich o.a. toe op lied- en koorbegeleiding.

Jorrit van den Ham… schijnbaar bescheiden… gouden vingers… virtuoos….
Onze Pianist
rj regie1